Over ons

Met “Take a Seat” in huis, heb je sfeer in huis; ingetogen en gevoelig maar ook stevig swingend. Ons repertoire is dan ook erg afwisselend en afgestemd op de gelegenheid en het publiek. Al onze nummers zijn bekende (pop)songs van vroeger en van nu en omvatten zo’n 50 jaar muziekgeschiedenis. Aan elk nummer geven we een eigen invulling. (Fretloze) bas en uitgebreide percussie vormen een strakke basis. En Take a Seat is zo herkenbaar aan hun zang: wisselende leadzangeres of –zanger, en bijna altijd aangevuld met 3e of 4e stemmen. Ook ‘a cappella’ zang is ons niet vreemd. Allerlei soorten akoestische gitaren, mandoline en ukelele vormen de begeleiding en solopartijen. Een enkele tinwistle of mondharmonica dragen bij aan de grote afwisseling.

We voelen ons het meest in ons element in een kleinere, meer intieme setting. Dus dicht bij het publiek. Dan komen onze eigen arrangementen het best tot z’n recht en creëren we een intieme sfeer. En als de gelegenheid het toelaat, doen we dat het liefst samen met de toehoorders. Maar ook op een groter podium staan wij ons mannetje, en vrouwtje natuurlijk.

Kijk ook naar onze video's of luister ook naar de soundbites, die zijn live gespeeld, zonder studio-trucjes. Dus 'je krijgt wat je hoort'!

Lees hier meer over de bandleden, welke muziek we spelen of welke instrumenten we gebruiken:

1 Repertoire
2 Biografie
3 Instrumenten en apparatuur

REGISTER

*
*
*
*
*
Fields marked with an asterisk (*) are required.